Lifestyle

O STRASTI (U BIZNISU, ŽIVOTU I MARKETINGU)

Mamićeve pressice ponekad su idealan soundtracka za večernje spremanje stana ili pisanje. Zašto? Jer i dalje imaju strasti.

A strast je ključ uspjeha. Strast i energija. Al ne govorim ja o buci, galami nego onom osjećaju iznutra toliko bistrom i jasnom, kad znaš da znaš i vizija te nosi, dok glava pri tom mudro radi. Ili kad stane, zna ona pametno i zašto stoji.
Strast nije samo teatralno iskazivanje svojih stavova i istina, ona je živjeti svoj život usklađen sa samim sobom.

Kad god sjedim s klijentom i razgovaram o njegovom biznisu, shvatim da su u fazi kada im je strast za svojim poslom ili na vrhuncu i žele rapidno još veći progres ili osjećaju da drugi svojim angažmanom jednako ne prate taj tempo, ili su tu strast negdje zaključali pod slojem obaveza i jako im nedostaje u svakodnevici života. I onda razgovorom dođemo do toga što i kako treba. I nema ljepšeg i produktivnijeg, nego kad kompletan tim prati tu strast.

ŠTO KAD TO NIJE SLUČAJ?

Kad to nije slučaj imamo situaciju „lijevog beka“ ili „trenera koji je nepismeno đ…. bez strasti i energije“ za koji mislite da će upropastiti vaš Dinamo. Prevedeno rječnikom svakodnevnih poslova unutar firme, ako imate nekoga tko vas opstruira u vraćanju strasti biznisu i odradi svoga posla, pokretanju na svim razinama s kojima imate doticaja, vi i dalje ustrajte u svojoj strasti i ne kalibrirajte se po njima već se držite svoje vizije. Budite mudri i vodite svoju priču.

Higijena odnosa zaposlenika i stava koji imaju prema firmi, međuljudskih odnosa i ljudi s kojima radite, često je presudna za biznis. Jer energija koja se stvara u timu, često nadjačava i njihove stručnosti.

Planterajski rečeno, budite prisutni da promatrate svoj vrt, redovito orezujte suhe grane, čistite i prihranjujte, navodnjavajte da bi imali lijepu i plodnu sliku kakvu ste si i zamislili. I radite to naspavani, bistri, kad ste doručkovali i popili jutarnju kavu ili čaj. 😉 Jer čovjek treba biti dobro da donese prave odluke iz pravih izvora.

Zato se ne ustručavajte uzeti si vrijeme i mir koji vam treba da čujete sebe.

VIZIJA UZ DISCIPLINU – DOBITNA KOMBINACIJA

Pravi lider često nije u potpunosti shvaćen. Al on to zna. Pravi lider uz svoju strast, jako dobro može vidjeti par koraka unaprijed i osjetiti trendove i kretanje tržišta pa tako donosi odluke koje se tek poslije pokažu ispravne. Okružite se ljudima koji su vam lojalni i vjeruju i poslušajte ih kada argumentirano imaju što za reći. Na drugim tipovima odnosa budite zahvalni, jer su vam dobar pokazatelj na putu.

A što se događa po putu, često je nepredvidivo no disciplina i strategija, uz strast, moraju postojati.

ŠTO TE ČINI ŽIVIM?

Svatko od nas ima strast u sebi. Oživi ju jednostavnim pitanjem – što je to što mene oživi? Za čim osjećam strast? I onda idi, to i radi. Jer najveći uspjeh i sreća su kada u potpunosti (o)živiš sebe kao osobu. Takav Ti, i ta energija doprinijet će uspjehu i sreći i tvoje obitelji, i mjesta na kojem radiš, i zajednice…

Takav Ti i takvi zaposlenici dat će svoj maksimum i dobru vibru koji god si posao izabrali.

Formula je jednostavna, emocija koju njeguješ prelit će se u sve pore tvog života. Biraj mudro. Kenan Crnkić bi te pitao „Kojeg vuka hraniš?